Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Cupcake og V60


Jordbær/rabarbra-cupcake og V60
Det har dukket opp en ny café i Trondheim. Den bærer navnet Fairytale Cupcakes, og ligger like ved Godt Brød. Jeg var inne der første gang på fredag, og jeg kan egentlig ikke huske å ha sett den før de siste ukene, så jeg antok den hadde startet relativt nylig. Undersøkelser viser imidlertid at den har vært der ganske nøyaktig i ett år, så der ser man hvor mye jeg følger med.

Så hva var det som lokket meg til å gå innom dette stedet, som man best kan beskrive som «rosa»? Jo, det var naturligvis skiltet på utsiden som forteller at de håndbrygger kaffe. Av en eller annen grunn finner jeg en veldig motsetning her. Cupcakes og rosa inventar passer godt sammen, i følge mine fordommer, mens håndbrygget kaffe passer til litt mer moderne, gammelindustrielt inventar. Slike lokaler der de har røsket av den gamle vegg-kledningen, så man ser litt betong og teglstein og slikt. Noe i den dur.

Så hvorfor ser jeg verden slik? Jeg disktuterte saken litt med Camilla, og reflekterte over om det var en mann/kvinne-greie. Jeg innrømmer glatt at jeg ser på cupcakes som en dame-ting, ikke fordi jeg mener det er noe fundamentalt ved damer og/eller cupcakes som tilsier at det skal være slik, men fordi jeg aldri har sett en mann lage en cupcake, og fordi jeg tror det er mye mer sannsynlig å finne en cupcakeoppskrift i et dameblad enn et manneblad. Håndbrygget kaffe er jeg derimot litt mer usikker på. Jeg har fått servert utmerket kaffe håndbrygget av damer ved mange anledninger, inkludert på Fairytale Cupcakes, men Camilla påpekte at hver gang jeg har virkelig nerdet over kaffe med en barista har det vært en mann. At det har blitt slik skyldes i allefall ikke at jeg bevisst vurderer kvinner som mindre kompetente når det kommer til kaffe. Muligens er det min sosiale angst som gjør at jeg er redd for at det skal bli oppfattet som et sjekke-forsøk om jeg sier «Can I watch as you make the coffee?» til en kvinnelig barista, mens jeg har spurt menn om dette ved et par anledninger.

Uansett, det finnes et nytt sted som lager god kaffe i Trondheim. De er åpen fra 10.00 til 22.00 på hverdager, om jeg ikke husker feil, og i tillegg til god kaffe har de også, i følge Camilla, god vin og god mat. Så ikke la deg skremme av den overveldende mengden rosa. Jeg anbefaler forøvrig å styre unna cupcakesene, da i allefall den jeg testet var kvalmende søt, men jeg antar det er en smaksak, så hva enn som vugger båten din.
Are, Anja likes this

Comments

Camilla,  03.10.13 08:34

Det er jo ikke umulig at de mannlige baristaene også tror at du prøver å sjekke dem opp. Jeg må tilstå at jeg har veldig liten oversikt over hva som brukes til sjekking. Og jeg må også tilstå at jeg virkelig misliker ordet "sjekking". Det er helt irrasjonelt, men det er noe ekkelt med det ordet.

Når det gjelder kaffe: Jeg har også plassert det i "maskulin"-kategorien i hodet mitt. Det kan være fordi kaféer som virkelig går inn for kvalitetskaffe ofte har et minimalistisk, litt røft inventar som assosieres med det maskuline. Men jeg ble også veldig positivt overrasket over cupcakes-stedet -- de har virkelig, virkelig gode bruschetta.
Jørgen likes this
Tor,  07.10.13 21:57

Det er ikke bare meg som forbinder rosa interiør og cupcakes med kvinner, tror jeg. Jeg var såvidt innom på lørdag, men det var ikke plass, og jeg tipper det var 95% kvinner i lokalet.
Category
Food
Tags
kaffe
V60
cupcake
Fairytale Cupcakes
Views
4678
Google hits
2
Last google search
fairytale cupcakes